Ura će podržati kandidata građanskog bloka za predsjednika Crne Gore

Građanski pokret Ura neće imati svog kandidata na predsjedničkim izborima, već će podržati jednog od kandidata građanskog bloka, kaže poslanik te partije u Skupštini Miloš Konatar.

GP Ura je na oktobarskim lokalnim izborima u Podgorici ostala ispod cenzusa (EPA)

03 Feb 2023

Zastupnik u Skupštini Crne Gore iz Građanskog pokreta Ura Miloš Konatar je izjavio kako bi bilo dobro da građanski blok političkih partija u Crnoj Gori ima jednog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

“Bilo bi dobro da smo imali komunikaciju i da postignemo dogovor o zajedničkom kandidatu. Sada, kada dogovora nema, moramo sačekati da vidimo da li ćemo imati jednog ili više kandidata u građanskom bloku. U svakom slučaju, podrška GP Ura će ići ka jednom od građanskih kandidata”, kazao je on za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

Bitnim smatra da partije političkog centra sarađuju.

Kako će se saradnja manifestirati, da li kroz zajednički nastup na izborima ili saradnjom nakon izbora, moraju razgovarati.

Vanredni izbori moguće rješenje

Dodao je da će deblokadom Ustavnog suda Crne Gore biti dati odgovori na brojne probleme, kao što je nemogućnost završetka izbornog procesa u Šavniku, onemogućavanje tranzicije vlasti u Podgorici, ali i održavanje izbornog procesa u budućnosti.

Govoreći o vanrednim parlamentarnim izborima, Konatar je rekao da Skupština Crne Gore u ovom trenutku ima potpuni legitimitet i pitanje je kada će poslanici, ako procijene, odlučiti da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

GP Ura, koja je na oktobarskim lokalnim izborima u Podgorici ostala ispod cenzusa, “ne bježi od parlamentarnih izbora”.

“U svakom slučaju, kada kompletiramo Ustavni sud, napravljen je veliki korak da, ukoliko poslanici procijene, idemo na vanredne parlamentarne izbore”, kazao je Konatar.IZVOR: AL JAZEERA I AGENCIJE


VIŠE IZ RUBRIKE BALKAN

POPULARNO

Komentariši