DUŠKA JURIŠIĆ : ”KO ĆE MI REĆI DA JE VEĆI BOSANAC I HERCEGOVAC OD MENE” (VIDEO)

Poznata novinarka , dosadašnja direktorica TV SA i nova zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić gostovala je  u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem , a tokom razgovora sa osnivačem i urednikom Face TV između ostalog je  otkrila  čime će se primarno baviti na novoj zahtjevnoj poziciju u državnoj vladi, te objasnila  kako je kao nestranačka ličnost predložena  i izabrana na ovu visoku dužnost.

-Kažu da je imenovanje mene za zamjenicu ministrice prevara. Prije dvije sedmice sam dobila poziv, Mirsad Čamdžić iz Naše stranke mi je rekao da imam pola sata da se odlučim da li želim biti zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice. Htjela sam da se kandidujem za još jedan mandat za direktora TVSA. Nisam član Naše stranke, nisam član ni mjesne zajednice! Strašno je da ministar za ljudska prava završi u zatvoru!

O bruci prošlog Vijeća ministara se ne priča, priča se o izdaji novog Vijeća ministara! Kad sam preuzela mandat direktorice TVSA jedan od uposlenika mi je rekao: “Ako meni nešto bude, ti letiš u zrak.” Tužilaštvo je reklo da je to riječ protiv riječi i istraga je zatvorena. Užasno je da izjednačavaju Nenada Nešića i mene! Lično sam doživjela to što Emrić, Dunović i Miletić nisu glasali za ovo Vijeće ministara!

Mogli su biti suzdržani, izaći iz sale! Ko će meni reći ko je veći Bosanac i Hercegovac od mene, hajde neka se nađe, izvolite! Oduzimati kredibilitet Konakoviću, Forti, smatrati da posao neće raditi kako treba, nije uredu! Zukan Helez je bio jedan od dva zastupnika koji je doveo u pitanje imenovanje uhapšenog Lučića! Helez ne valja, a drugi valjaju!

Oni žele da se mi predamo, da zaboravimo respiratore što prije, ko je u sukobu interesa kada je riječ o velikoj javnoj ustanovi, da zanemarimo ko je direktor OSA-e… RAK je važno pitanje, moramo riješiti status javnih servisa! Borit ću se i za tebe Senade, itekako! Ne vidim razlog zašto Nermin Nikšić ne bi razmišljao da novog-starog partnera uvuče u federalnu vlast. Po cijenu formiranja vlasti u Federaciji, mogu pokušati da se dogovore sa SDA.

Govorim o Trojci koja tu nosi najveću odgovornost. Ako je tačno da je Efendić kandidat za ministra energetike, rudarstva i industrije, koja je onda razlika između Efendića koji hoće sa SDA i Trojke kad bi ušla u koaliciju sa SDA. Lagumdžija je telefonirao sa Hillary Clinton, ko se još time može pohvaliti, istakla je nova zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić.

(Kliker.info-Face TV)

Komentariši