Sjajna vijest za Zmajeve: Said Hamulić je odabrao Bosnu i Hercegovinu!

Autor:Esmir Kunić 27. jan 2023:

Toulouse FC

Sjajne vijesti stigle su za navijače fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a donio ih je nekadašnji fudbaler Roman Skorupa, a trenutni menadžer napadača bh. korijena Saida Hamulića koji je prije tri dana i zvanično postao novi član francuskog Toulousea.

Skorupa je u razgovoru za “Weszlo” potvrdio kako će Hamulić u budućnosti nastupati za Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Razgovarali smo s jednim trenerom i predstavnikom Nogometnog saveza BiH. Imali su i oni želju da pozovu Saida, ali je problem što su imali samo jednu ugovorenu utakmicu do kraja godine, a to je bila Rusija, koja je otkazana. Druge reprezentacije zakazale su dva ili tri meča. Igrači su krenuli u bojkot, savez je odustao od utakmice i nije angažovao drugog protivnika. Stalno smo bili na vezi sa Nogometnim savezom BiH, čekali smo poziv, no nije bilo utakmice”, rekao je Skorupa.

Hamulić iza sebe ima sjajnu polusezonu u poljskom Stal Mielecu gdje je bio jedan od najboljih fudbalera Ekstraklase. Na 17 mečeva postigao je 9 golova što mu je donijelo transfer u Toulouse.

“Said je bio jedan od tri ili četiri igrača koji su mogli birati reprezentaciju. Bosanski mediji ne žele izgubiti te momke, a Said je ciljao samo na BiH. Službeno se može reći, izabrao je nastupati za ovu zemlju”, dodao je Skorupa.

Ovo je svakako velika stvar za reprezentaciju BiH jer je sigurno da se radi o veoma perspektivnom fudbaleru.

Hamulić (23) je rođen u Nizozemskoj, ali je zbog roditelja koji su porijeklom iz naše zemlje odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Karijeru je Hamulić počeo u Alphenseu, a nastupao je još za Go Ahead Eaglse, Quick Boyse, Dainavu, Botev Plodiv, Suduvu i Stal Mielec. 

Komentariši