PROFESOR ESAD DURAKOVIĆ: “Nemam pravo šutjeti kada je sudbinski ugrožena BiH”

Akademik govorio i o Osmorci, vlasti, Baji…

Esad DurakovićEsad DurakovićEsad Duraković

Akademik Esad Duraković govorio je o trenutnoj postavi vlasti u Bosni i Hercegovini, koalicijama, njihovoj odgovornosti te je poručio da je ova zemlja sudbinski ugrožena.ADVERTISING

SDA je bila 30-ak godina na vlasti i ne može nered nastati odjednom, a da oni ne snose odgovornost i njihova je odgovornost. S druge strane, Osmorka ili Šestorka je vrlo haotična, nisam zadovoljan kako rade i kako vode BiH. Problem je u tome što svih ovih godina ne brinu o BiH“, rekao je Duraković.

Napomenuo je da se “naši bore za vlast, ne državu”.

“Sada smo vidjeli kako su u stanju da ponižavaju i sebe i politiku i narod, trčeći Baji na noge… Treba da se dolazi u Sarajevo, glavni grad i da se ne trguje na taj način”, dodao je akademik.

Rekao je da od sadašnjih političara ne vidi nikoga ko se bori za državu jer samo misle o tome šta će biti naredne četiri godine, a ne narednih 40 godina.

“Mislim da je BiH sudbinski ugrožena”, poručio je Duraković za FACE TV te dodao:

“Ja sam ogorčen, … ako imam neku pamet i poziciju u društvu, nemam pravo šutjeti kada je ugrožena BiH. A većina intelektualaca kažu meni bravo, potapšu me po ramenu, u skladu s onom narodnom: haj sokole i mi smo uz tebe. I neće da napuste svoj komfor.”

Komentariši