Porfirije s Vučićem: Kosovo neodvojivi dio Srbije

Porfirije s Vučićem: Kosovo neodvojivi dio Srbije

Foto: Agencije

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve /SPC/ ponovili su danas u susretu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nedvosmislen stav SPC…

…da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi dio Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Srbije ustavna obaveza i imperativ i za crkvu i za srpsku državu.

Patrijarh Porfirije i arhijereji izrazili su uvjerenje da rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandarom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj uspostavljanje nezavisnosti Kosova i Metohije, saopšteno je iz SPC.

“Srpska pravoslavna crkva uvek će podržavati rukovodstvo Republike Srbije u nastojanjima za očuvanje Kosova i Metohije kao neotuđivog dela Srbije, kao i za saživot u miru i međusobnom razumevanju u skladu sa međunarodnim pravom svih građana koji žive na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Na praznik Svetog Jovana Krstitelja, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je NJegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija i u Patrijaršijskom dvoru učestvovao u molitvenom činu osvećenja slavskog kolača, saopšteno je iz SPC.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Srbije čestitao krsnu slavu predstojatelju SPC, a potom njega i prisutne arhijereje izvijestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke u vezi sa Kosovom i Metohijom.

(Vijesti.ba)

Komentariši