NERMIN NIKŠIĆ PORUČUJE: “Svoj sam patriotizam dokazao kada je bila agresija, SNSD će morati prihvatiti odluke Ustavnog suda”

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, kazao je kako se u ratu nije borio da bi gradio Bosnu i Hercegovinu kakva je danas. 

Nermin Nikšić (Foto: Slobodna Bosna)

“Ja sam svoj patriotizam dokazivao kad je bilo vrijeme, kada je bio rat, kada je bila agresija. Ja nisam bio pripadnik Armije da bih gradio ovakvu zemlju”, rekao je Nikšić.

Govoreći o aktuelnom pitanju državne imovine, lider SDP-a kaže da će se o tome razgovarati. 

“Postoje evidentni problemi sa korištenjem državne imovine koju imaju sve lokalne zajednice. O tome će se neminovno morati razgovarati i to u konačnici piše u ovom sporazumu koji smo potpisali, da se državne institucije bave onim pitanjima koje su u nadležnosti države”, rekao je Nermin Nikšić u intervjuu za UNA TV.

Poručio je kako će se SNSD morati pomiriti sa odlukama Ustavnog suda BiH.

“Jedini ispravan put je da vratite odlučivanje u institucije države BiH. Narodna skupština je po nama donijela jedan neustavan zakon. Već imamo presudu Ustavnog suda. Mi smo tamo gdje možemo utjecati pokrenuli pitanje vitalnog interesa. Naravno da smo spremni pokrenuti pitanje i pred Ustavnim sudom BiH. Sva naša priča kako mi eto kao to ne dopuštamo, galama, prozivanje, samo dolijeva ulje na vatru onima koji misle da je država neodrživa. Naravno da i SNSD mora prihvatiti ono što je realnost, a to je odlučivanje u institucijama i kada donese odluku Ustavni sud”, istakao je Nikšić.

Komentariši