Turnir na Ilidži: Zbog poruka mržnje sankcionisana ekipa iz Splita

Prije napada na grupu Beograđana na Ilidži, zabilježen je odvojeni incident u kojem je grupa djece iz Splita na igralištu uzvikivala ‘Ubij Srbina’.

Turnir je komercijalnog karaktera i na njemu nastupa veliki broj klubova iz država s područja bivše Jugoslavije (Pixell – Ilustracija)

15 Jan 2023

Ekipa iz Splita, koja je nastupila na dječjem malonogometnom turniru na Ilidži, sankcionisana je zbog incidenta u kojem je grupa djece na igralištu uzvikivala “Ubij Srbina”, javlja Hina.

Organizatori su potvrdili da ta ekipa u budućnosti neće učestvovati na ovom takmičenju.

Organizator turnira Almir Prguda ustvrdio je da su te povike izvikivali dječaci koji su došli iz Splita.

“Nisu to djeca iz Sarajeva. To je bila jedna ekipa iz Splita čiji dječaci su pjevali takvu pjesmu”, kazao je Prguda za televiziju N1, ne pojašnjavajući o kojoj se tačno ekipi radi.

Napad nožem

Prethodno je, u odvojenom incidentu, napadnuta grupa roditelja iz Beograda, pri čemu je jedna osoba zadobila lakše povrede oštrim predmetom. Policija je ubrzo reagirala i četiri mlađe osobe lišila slobode pod optužbom za nasilničko ponašanje.

U policijskom saopćenju objavljenom u nedjelju, stoji da su privedena četvorica mladića starosti od 20 do 27 godina nakon što je utvrđeno da su oni napali grupu državljana Srbije.

Organizator je potvrdio da je uprkos izgredima turnir nastavljen, uz napomenu kako je to prvi put u 15 godina da se tako nešto dogodilo.

Turnir je komercijalnog karaktera i na njemu učestvuje veliki broj klubova iz država s područja bivše Jugoslavije.IZVOR: AGENCIJE


POVEZANE

VIŠE IZ RUBRIKE BALKAN

POPULARNO

Komentariši