Preminula muzičarka Lisa Marie Presley

Muzičarka i jedina kći rock'n'roll legende Elvisa Presleya preminula je nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Los Angelesu zbog srčanog zastoja.

Muzička karijera Lise Marie Presley započela je debitantskim albumom “To Whom It May Concern” iz 2003. (EPA)

13 Jan 2023

Lisa Marie Presley (54), muzičarka i jedina kći rock'n'roll legende Elvisa Presleya, u četvrtak je umrla nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Los Angelesu zbog srčanog zastoja.

“Teška srca moram podijeliti razornu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie”, navela je njezina majka Priscilla Presley u izjavi, prenosi Hina.

Presley je pretrpjela srčani zastoj u svom domu u predgrađu Los Angelesa Calabasasu u četvrtak, a mediji su izvijestili da su bolničari izveli postupak oživljavanja i dali joj epinefrin kako bi ponovno pokrenuli njezin puls.

Dva albuma među 10 najboljih na Billboardovoj listi

Lisa Marie Presley rođena je 1968. i vlasnica je očeve vile Graceland u Memphisu, popularne turističke atrakcije. Imala je devet godina kada je Elvis umro od srčanog zastoja u Gracelandu 1977, u dobi od 42 godine.

Lisa Marie bila je jedino dijete Priscille i Elvisa Presleya (AP)

Njena muzička karijera počela je debitantskim albumom “To Whom It May Concern” iz 2003. Slijedio je album “Now What” iz 2005, a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj listi albuma 200. Treći album, “Storm and Grace”, objavljen je 2012.

Prije nekoliko dana su Lisa Marie i Priscilla Presley prisustvovale dodjeli Zlatnih globusa na Beverly Hillsu, gdje je Austin Butler osvojio nagradu za najboljeg glumca u dramskom filmu za glavnu ulogu u biografskom filmu Elvis.IZVOR: AGENCIJE


POVEZANE

VIŠE IZ RUBRIKE KULTURA

POPULARNO

Komentariši