PIVIĆ: KADA JE GOD BIO POLITIČKI NADIGRAN OD MINISTRICE TURKOVIĆ DODIK JE UPUĆIVAO JE PROSTAČKE IZJAVE

Hayat 13/01/2023

Kad političkom nasilniku kakav je Milorad Dodik omogućite potpunu vlast, kao što je to uradila “Osmorka” onda će on biti ohrabren da bude onaj Dodik kojeg svi znamo i koji nigdje nije otišao, osim u jeziku ”Osmorke” koja je očigledno ili u saglasnosti sa takvim ponašanjem ili im je jedino bitno da uzmu fotelje pa okreću glavu.

To je na društvenim mrežama prokomentirao zamjenik ministra pravde Bosne i Heregovine Nezir Pivić nakon današnje skandalozne izjave lidera SNSD-a i predsjednika RS-a Milorada Dodika upućene ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković.

  • Izljevi patološke mržnje prema Biseri Turković, Dodiku nisu nepoznanica. Kada je god bio politički nadigran od strane ministrice Turković, a što je bila jedina konstanta u radu Vijeća ministara u ovom sazivu, upućivao je prostačke izjave i razne lične uvrede. Posljednji Dodikov atak je prijetnja fizičkim nasiljem uz konstataciju da je svaka izjava ministrice Turković “za šamara”. U demokratskom društvu slične izjave nosilaca javnih funkcija nailaze na oštre osude, a kao moralni čin i svijest o onome što su uradili podnose ostavke i povlače se iz javnog života – naveo je Pivić.

Ističe kako se na takav način daje primjer društvene osude, ali i prihvata lična krivica.

  • Za Dodika je to nepoznanica, jer šta očekivati drugo od negatora genocida. Niti jedan ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije uradio više za državu od Bisere Turković. Upravo je to razlog zašto smeta Dodik koji u nedostatku argumenata i političke nemoći prijeti fizičkim napadom na jednu ženu – naveo je Pivić.

Komentariši