PRED PREMIJERU FILMA KARIĆ PORUČILA MALAGURSKOM: “Jedini pobjednik zauvijek će biti istina!”

– Gospodine Malagurski, Sarajevo bira da na uvrede, laži i negiranje genocida ne ćuti! Nikada u prijestolnici jedine nam domovine nećemo dozvoliti izjednačavanje žrtava i zločinaca i zajedno ćemo biti glasniji od onih koji to uzaludno pokušavaju – poručila je Karić.

(Foto: Facebook)

Samo dva dana nakon neustavnog obilježavanja 9. januara u Istočnom Sarajevu, večeras se na istom mjestu organizuje premijera filma Borisa Malagurskog o Republici Srpskoj, napisala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.ADVERTISING

Navodeći da ju je autor, Malagurski, pozvao “da sjedi u prvom redu” na premijeri propagandnog filma “Republika Srpska: Borba za slobodu”, istakla je kako je degutantna i nadasve uvredljiva informacija da je Malagurski nakon svega dobio medijski prostor na jednoj od sarajevskih televizija, koji je nazvao “malom premijerom na Bistriku za odabranu publiku u Sarajevu”.

– Gospodine Malagurski, Sarajevo bira da na uvrede, laži i negiranje genocida ne ćuti! Nikada u prijestolnici jedine nam domovine nećemo dozvoliti izjednačavanje žrtava i zločinaca i zajedno ćemo biti glasniji od onih koji to uzaludno pokušavaju – poručila je Karić te dodala:

– U ime svih Sarajki i Sarajlija vam poručujem da se mi nastavljamo braniti međunarodnim presudama i hrabrošću po kojoj su ovaj grad, ova zemlja i svi njeni građani kroz cijelu svoju historiju prepoznatljivi. Zapamtite, jedini pobjednik zauvijek će biti istina – napisala je gradonačelnica na društvenim mrežama.

Komentariši