EVO ZBOG KOGA JE SMIJENJEN RAMIZ SALKIĆ; SDP-OV SAŠA GRBIĆ: MOGU REĆI PONOSNO, BIO SAM PRIPADNIK VRS-A!

Alem Herak 02/12/2022

Ramiza Salkića, zastupnika SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske smijenili su sa mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokreta za državu, dva zastupnika SDP-a, jedan Bh. Zelenih i jedan DF-a, jer ih je “iznevjerio zato što nije išao na pregovore kod Milorada Dodika i Radovana Viškovića”.

Mirsad Duratović (DF), Sevlid Hurtić (BH Zeleni) i Andrea Gajić (SDP) na njegovo mjesto imenovali su SDP-ovca Sašu Grbića, koji je bio nosilac kompenzacione liste Pokreta za državu. U NSRS-u zastupnički mandat je dobio upravo na osnovu kompenzacije, jer je osvojio tek 517 glasova.

Salkić je podsjetimo osvojio 5.557 glasova. Ono što je bitno napomenuti jeste da je za listu Pokreta za državu glasalo 99 posto Bošnjaka. Upravo zahvaljujući njihovim glasovima, u NSRS je ušao Saša Grbić, za kojeg je na jučerašnjoj sjednici javno otkriveno da je bio pripadnik tzv. Vojske RS-a koja je u Hagu zajedno sa MUP-om RS presuđena za genocid u Srebrenici, piše Faktor.ba.

  • Mora javnost da zna u Federaciji, gospodina Grbića otac je bio pukovnik JNA, mislim u KOS-u. Bio je jedan od bliskih saradnika, čak sam čuo i nezvanično, kum Ratka Mladića. I on se bori za državu Bosnu i Hercegovinu – kazao je tokom skupštinske rasprave zastupnik Nebojša Vukanović.

Odgovorio mu je zastupnik “antifašističkog SDP-a” koji se ponosi što je bio pripadnik VRS-a:

  • Na ove lične prozivke Vukanovića i moje porodice, mogu reći ponosno, da ja sam bio pripadnik VRS od 1993. do 1995. Jel’ imate problem što je moj otac pukovnik VRS-a, jel’ vam i to smeta. Ja se ponosim – kazao je Grbić u polemici za Nebojšom Vukanovićem.

Komentariši