DRAGAN ČOVIĆ OSOKOLJEN KOALICIJOM SA OSMORKOM: Što važi za hrvatski klub u Domu naroda, ne važi za bošnjački!

Neformalni lider Osmorke, Nermin Nikšić, nije ni okom trepnuo kada je osioni Čović prekrižio Komšićevu Demokratsku frontu iz postizborne kombinatorike za formiranje vlasti.

Foto: Agencije

Lider HDZ-a, Dragan Čović, na današnjoj konferenciji za medije u Mostaru odbacio je politički princip legitimnog predstavljanja u koji se proteklih mjeseci i godina gorljivo kleo. Rekao je da će koalicija HDZ-a i Osmorke ostati i opstati bez obzira na ishod izbora delegate u federani Klub Bošnjaka. Dakle, i u slučaju da SDA osvoji većinu u Bošnjačkom klubu, a što je sasvim izvjesno, Čović će to ignorirati i forsirati formiranje vlasti s “nelegitimnom” Osmorkom! ADVERTISING

Za Čovića je nacionalni klub u Domu naroda važan samo kad su u pitanju Hrvati, no pravila se mogu mijenjati kad su u pitanju Bošnjaci. Dovoljno je samo da pronađe političke poslušnike u Sarajevu koji će, željni vlasti i političke moći, šutke gledati kako se prekraja demokratska volja građana i određuje ko može a ko ne može učestvovati u vlasti.  

Neformalni lider Osmorke, Nermin Nikšić, nije ni okom trepnuo kada je osioni Čović prekrižio Komšićevu Demokratsku frontu iz postizborne kombinatorike za formiranje vlasti. Šta više, stiče se dojam da je Nikšić jedva dočekao eliminaciju Komšićeve stranke, potencijalnog partnera SDA, jer tako SDP, suprotno izbornoj volji ogromne većine građana, postaje vodeća bošnjačka partija. Podsjećamo, na izborima 2. oktobra Nikšićeva partija dobila skoro tri puta manje glasova od pobjedničke partije SDA. 

Osmorka, uz svesrdnu pomoć Čovića, pokušava preinačiti izbornu volju građana, a onima koji se usude blokirati izbor njihove vlasti, otvoreno prijeti da bi mogli završiti na američkoj “crnoj listi”! Istovremeno, baš niko se unutar Osmorke nije ni počešao iza uha zbog činjenice da je Čovićev HDZ za predsjedavajućeg Doma naroda Državnog parlamenta kandidirao Marinka Čavaru, koji je nedavno završio na američkoj “crnoj listi”. Za Čavaru su glasali svi zastupnici HDZ-a i SNSD-a, ali i svi zastupnici Osmorke, izuzev Sabine Ćudić, pokazujući tako da su zbog vlasti spremni pogaziti sve moralne principe.

(SB)

Komentariši