Biden uputio pismo članovima Predsjedništva povodom Dana državnosti BiH

SAD snažno podržava suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, navodi se u pismu Bidena novoizabranim članovima Predsjedništva BiH.

SAD će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini, napisao je američki predsjednik (EPA)

23 Nov 2022

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden uputio je pismo novoizabranim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željki Cvijanović, Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću povodom Dana državnosti BiH.

Biden je u pismu, u ime naroda Sjedinjenih Američkih Država uputio članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najljepše želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

SAD snažno podržava suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine.

“Pozivamo bosanskohercegovačke lidere da ostave po strani razlike i rade na izgradnji bolje budućnosti za ljude koje predstavljaju”, uključujući brzo formiranje vlasti na svim nivoima i donošenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda”, navodi se u pismu predsjednika Bidena.

Podržavanje mira

Dalje u pismu, Biden navodi da se u godini koja je pred nama, raduje jačanju prijateljstva između naših građana i produbljivanju međusobne saradnje – uključujući sigurnost, diverzifikaciju energije i borbu protiv korupcije.

“SAD će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njene građane”, zaključio je Biden u svom pismu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.IZVOR: AGENCIJE


POVEZANE

VIŠE IZ RUBRIKE VIJESTI

POPULARNO

Komentariši