Sabina Ćudić kritikovala SDP, uputila ‘izvinjenje’ SDA

Sabina Ćudić kritikovala SDP, uputila 'izvinjenje' SDA

Foto: Vijesti.ba

Predsjednica GO Naše stranke i buduća zastupnica u državnom Parlamentu, Sabina Ćudić oglasila se povodom aktuelnih političkih dešavanja.

Ona se osvrnula na izbor delegata za Dom naroda BiH iz manjeg bh. entiteta RS.

– Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu – Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od sedamnaest ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS-a. Pa je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a, navela je Ćudić i dodala:

– Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države. Ispostavlje se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja.

(Vijesti.ba)

Komentariši