Žbanić: Smijemo li pročitati sporazum podržavaoca UZP-a i Osmorke?

Žbanić: Smijemo li pročitati sporazum podržavaoca UZP-a i Osmorke?

Foto: Agencije

Rediteljica Jasmila Žbanić oštro je reagovala na činjenicu da će Osmorka potpisati sporazum sa HDZ-om te upitala zašto Parlament BiH radi 25. novembra, odnosno na Dan državnosti.

“Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove ‘trojke’ dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BIH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BIH i njene praznike?”, objavila je na Facebooku.

Podsjećamo, danas je prostorijama Socijaldemokratske partije BiH održan sastanak lidera stranaka koji čine Osmorku. Na sastanku je finaliziran Sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat.

Sporazum predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće koalicije s drugim strankama

(Vijesti.ba)

Komentariši