SRPSKI REŽISER OBJAVIO: Policija u Frankfurtu spriječila prikazivanje propagandnog filma Borisa Malagruskog

“Policija me je opkolila i zatražila da predam disk sa filmom”, napisao je Malagruski.

(Screenshot)(Screenshot)

Njemačka policija onemogućila je prikazivanje propagandnog uratka režisera Borisa Malagruskog u Frankfurtu.  Ako je suditi po šturoj objavi na Facebooku samog režisera, došlo je i do natezanja, prenosi politicki.ba.ADVERTISING

Njemačka policija upala je u salu pred premijeru filma “Republika Srpska: Borba za slobodu” u Frankfurtu sa namjerom da zabrani premijeru.

Policija me je opkolila i zatražila da predam disk sa filmom.

Njegov propagandni uradak predmet je zabrana i osporavanja širom svijeta.

U desetinama i desetinama gradova skinut je s repertoara. Malagruski se, potom, odlučio za prikazivanje po klubovima.

Tako je nedavno upao u sukobe s turskom zajednicom u Njemačkoj.  U gradu Gelzenkirhenu iznajmio je dvoranu Fan kluba Fenerbahčea. Domaćini nisu ni znali za šta mu treba. Osoba koja je iznajmila dvoranu rekla je da će tu održati neki sastanak. Sakrila je da planiraju projekciju, navodi politicki.ba.

Kada je pukla bruka, uputili su javno izvinjenje.

No, Malagruski je pokušao “zaštititi” turske navijače u ovom gradu, pa je tvrdio da je projekciju održao u Dortmundu. Istovremeno, hvalio je “srpsko-tursko bratstvo”.

Fan klub Fenerbahčea to je odlučno demantirao.

Podsjetimo da su Majke Srebrenice javno zatražile da se zabrani sporno dijelo srpskog autora.

“Film negira genocid, agresiju na državu Bosnu i Hercegovinu i historiju Bosne i Hercegovine s namjerom da pruži dodatnu snagu negatorima genocida u Srebrenici – onima koji su činili zločine protiv čovječnosti i genocid, onima koji slave te zločince i podržavaju njihove izvršioce”, poručile su.

Komentariši