Xi Jinping: Svijet treba odbaciti blokovsku konfrontaciju

Kineski predsjednik je također rekao da bi svi trebali odbaciti unilateralizam, protekcionizam i svaki pokušaj upletanja politike i oružja u ekonomske i trgovinske odnose.

U govoru, koji je medijima dostavilo kinesko izaslanstvo, također se pozivaju poslovni čelnici da se “aktivno uključe” u “kineske reforme, nastojanja za otvaranje i modernizaciju, te pridonesu jačanju razvoja i prosperiteta azijsko-pacifičke regije i svijeta” (EPA)

17 Nov 2022

Postupci koji potiču sukobe i narušavaju međunarodne norme “previše su česti” i svijet bi trebao zajednički odbaciti mentalitet hladnog rata i blokovsku konfrontaciju, istaknuo je kineski predsjednik Xi Jinping u pisanom govoru objavljenom u četvrtak, prenosi Hina.

Xi je također rekao da bi svi trebali odbaciti unilateralizam, protekcionizam i svaki pokušaj upletanja politike i oružja u ekonomske i trgovinske odnose.

Xi je prvotno trebao iznijeti primjedbe na poslovnom forumu na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Bangkoku.

Govor dostavilo kinesko izaslanstvo

Međutim nepredviđeni sporovi oko rasporeda uzrokovali su otkazivanje nastupa, rekli su organizatori foruma.

U govoru, koji je medijima dostavilo kinesko izaslanstvo, također se pozivaju poslovni čelnici da se “aktivno uključe” u “kineske reforme, nastojanja za otvaranje i modernizaciju, te pridonesu jačanju razvoja i prosperiteta azijsko-pacifičke regije i svijeta”.IZVOR: AGENCIJE


POVEZANE

VIŠE IZ RUBRIKE SVIJET

POPULARNO

Komentariši