Putin: Sve agresivniji pokušaji prekrajanja svjetske historije

Vladimir Putin je rekao da je scenarij destabilizacije države kroz podrivanje osnovnih vrijednosti, falsificiranje i pogrešno tumačenje historije implementiran u mnogim državama, uključujući Ukrajinu.

Putin je rekao da su trenutno sve agresivniji pokušaji prekrajanja svjetske historije, s očiglednim ciljem podjele ljudi (Reuters)

15 Nov 2022

U mnogim zemljama, uključujući Ukrajinu, u praksi je proveden scenarij destabilizacije države kroz podrivanje osnovnih vrijednosti, falsificiranje i pogrešno tumačenje historije, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

U obraćanju u ruskoj prijestolnici Moskvi, Putin je kazao da destabilizacija država i naroda počinje “iskrivljavanjem historije, podmetanjem mitova i erozijom vrijednosti”, prenosi Anadolija.

‘Prekrajanje historije’

Dodao je da su trenutno sve agresivniji pokušaji prekrajanja svjetske historije, s očiglednim ciljem podjele ljudi.

Putin je napomenuo da je scenarij destabilizacije države kroz podrivanje osnovnih vrijednosti, falsificiranje i pogrešno tumačenje historije implementiran u mnogim državama, uključujući Ukrajinu.

“Bilo je pokušaja da se to uradi i sa našom zemljom, Rusijom”, rekao je ruski lider, dodajući da su Rusi, kako je kazao, na vrijeme i dovoljno čvrsto spriječili takve pokušaje i branili vlastite interese.IZVOR: AGENCIJE


POVEZANE

VIŠE IZ RUBRIKE SVIJET

POPULARNO

Komentariši