Miličević vodi SDS-a do okončanja izbora u stranci

Miličević vodi SDS-a do okončanja izbora u stranci

Foto: RTV BN

Milan Miličević vodiće Srpsku demokratsku stranku do okončanja unutarstranačkih izbora.

“Ono što je moja prva obaveza je da Glavnom odboru na sjednici koja će biti vrlo brzo održana predložim tim koji može da se zove vršioci dužnosti Predsjedništva SDS-a, jer je to statutarno pravo predsjednika stranke, a koji će činiti tim koji će voditi stranku do unutarstranačkih izbora, gdje će praktično biti birani svi od mjesnih odbora, pa do predsjednika SDS-a.”

Donesena je najbolja odluka, kaže bivši predsjednik SDS-a Mirko Šarović, ističući da je na vlastitu odgovornost prenio sva ovlašćenja na Milana Miličevića.

“ On će nas predvoditi u ovom procesu koji slijedi. To je veoma važno. Imali smo diskusije od 4-5 sati, izašli smo u dobrom raspoloženju, boljem nego kada smo počeli glavni odbor. Mislim da su odluke jednoglasne, zajendičke, diskutovali smo šta i kako je najbolje. Ja mislim da je ovo najbolji trenutak, najbolji momenat, svi ostajemo na okupu. Stranka iz ovoga treba da izađe samo jača. Ja ću dati punu pdoršku takvom procesu, Milanu čestitam. Imaće moju podršku i ostalih članova.”

Glavni odbor je analizirao rezultate opštih izbora. Složni su oko stava da je taj proces protekao neregularno i odlučni su da pristupe konsolidaciji stranke, ističe Miličević i dodaje da je za to potreban timski rad.

“Naš politički stav je da mi nemamo namjeru bilo na koji način biti saradnik režima protiv koga smo se borili. Da bi ta borba bila upsješna u cilju bolje pozicije Republike Srpske i standarda ljudi koji u njoj žive mi ćemo u tome istrajati i u tom smislu na neki način modernizovati naš način rada.”

Pred strankom su redovni događaji kao što su konstitutivna sjednica NSRS, zadaci oko formianja poslaničkog kluba, Vijeća i Doma naroda, kaže Miličević i ističe da SDS ne želi da izgubi korak u toj priči.

(Vijesti.ba / RTVBN)

Komentariši