Izetbegović: Hrvatska bi se zbog sebe trebala ograditi od Milanovića

Izetbegović: Hrvatska bi se zbog sebe trebala ograditi od Milanovića

Foto: N1

Lider SDA Bakir Izetbegović danas se oglasio na Twitteru povodom posljednjih izjava predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića.

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja iz dana u dan vrijeđati BiH i Bošnjake. U novoj medijskoj eskapadi svoju zlobu i neprimjereni rječnik usmjerio je prema žrtvama genocida u Srebrenici, tvrdeći pri tome da im je „saopćenje pisao Bakir Izetbegović“. Ono što hoće postići jeste da će historija pamtiti kako je predsjednik Republike Hrvatske negirao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i vrijeđao porodice žrtava”, kazao je Izetbegović i dodao:

“Želimo vjerovati da u politici i općenito društvu u Hrvatskoj i dalje ima dovoljno dem. kapaciteta i zdravog razuma, koji će se, ako ga već ne mogu zaustaviti, barem javno i jasno ograditi od Milanovićevih pogubnih stavova. I zbog nas u BiH, ali na prvom mjestu zbog sebe samih”.

Podsjetimo, Zoran Milanović je danas komentarišući “prepirku” sa Majkama Srebrenice se “Bakir Izetbegović hvalio da oni pišu njima priopćenja”.

“Za mene je sada to politička organizacija“, kazao je MIlanović.

“Ko je to pisao iz SDA jer rekao dobru stvar. Ja sam fašist koji suspreže u sebi to 20 godina, a ponašam se kao demokrat. Ja sam odlazio u Srebrenicu. Borio sam se za prava svih manjina, pa i bošnjačke. I onda napišu da ja glumim demokrata, ali da sam fašista. Moje mjere i ponašanje su demokratski, ali kritičan prema svima”, dodao je.

(Vijesti.ba)

Komentariši