Jonathan Mennuti pozvao građane Brčkog na glasanje u nedjelju

Jonathan Mennuti pozvao građane Brčkog na glasanje u nedjelju

Foto: Agencije

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Jonathan Mennuti pozvao je u subotu sve glasače u Distriktu da iskoriste svoje demokratsko pravo i glasaju na općim izborima u nedjelju, te tako aktivno učestvuju u odlučivanju Tko će voditi ovu zemlju naredne četiri godine.

“U proteklih nekoliko godina, građani i građanke Brčkog su imali priliku da se uvjere kako se stagnacija može preokrenuti kada postoji politička odgovornost i aktivno učešće, kako vladajuće većine tako i opozicije, te svijest o zajedničkom cilju, a to je prosperitet za cijelu zajednicu”, istaknuo je prvi zamjenik visokoga predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt.

On smatra da predstoji još mnogo posla da se uradi, ali da je Brčko pokazalo pravu putanju za izlazak iz blokade.

“Sada je trenutak da se ista promjena kursa zahtijeva i na drugim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini. A to počinje izborima u nedjelju”, ocijenio je Jonathan Mennuti. 

Prvi zamjenik visokog predstavnika/supervizor je izrazio punu podršku nadležnim tijelima koja rade na tome da osiguraju integritet i neometano provođenje izbornog procesa.

“Međunarodna zajednica je tu kao pouzdan partner da pomogne građanima i institucijama ove zemlje, kako bi se Bosna i Hercegovina vratila na put prosperiteta koji građani i građanke ove zemlje zaslužuju”, poručio je Mennuti.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentariši