Čolo: Odluka Suda o CIK-u razotkrila ciljeve SNSD-a i HDZ-a

Čolo: Odluka Suda o CIK-u razotkrila ciljeve SNSD-a i HDZ-a

Foto: FENA

Odluka Suda Bosne i Hercegovine, kojom su odbijene tužbe Branka Petrića, Sanje Stanimirović-Ostojić i Novaka Božičkovića u vezi sa imenovanjem članova Centralne izborne komisije, …

… potvrdila je da SNSD i HDZ već dvije godine vode potpuno neosnovanu kampanju protiv CIK-a – kazala je  zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Alma Čolo.

– Toliko smo čuli neodgovornih i zlonamjernih izjava o navodno ‘nezakonitom’ imenovanju članova CIK-a, a sada kada je i Sud BiH donio odluku svi moraju priznati da je imenovanje izvršeno u skladu sa Izbornim zakonom i nadležnostima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Nema sumnje da je jedini problem  u cijelom ovom procesu bio u tome što SNSD i HDZ nisu zadovoljili svoje političke aspiracije – navodi Čolo.

Ako imaju osjećaj profesionalne odgovornosti, kako dodaje, parlamentarci i drugi zvaničnici navedene dvije stranke morali bi povući izjave o navodnoj nezakonitosti imenovanja CIK-a kojima su ubjeđivali javnost i predstavnike međunarodne zajednice.

– U svakom slučaju, ovaj primjer još jednom potvrđuje da je cilj političkog saveza SNSD-HDZ uzurpacija državnih institucija, te da ovakve aktivnosti nemaju nikakve veze sa Ustavom i zakonom- kazala je Čolo.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentariši