OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA PLENKOVIĆA SA UHAPŠENIM DIREKTOROM INA-E: NASTALA NA SKUPU HDZ-A

Iz hrvatske Vlade su danas kazali da premijer Andrej Plenković “lično ne poznaje” uhapšenog Damira Škugora, kojeg USKOK sumnjiči za višemilionsko pranje novca i zloupotrebu položaja na štetu te kompanije.

  • Pokušaj da se za poslove kupnje i prodaje plina, koje istražuje USKOK, odgovornost pripiše vladi čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti”, rekao je danas za Index glasnogovornik vlade Marko Milić.
  • Predsjednik vlade nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u INA-i, niti ga poznaje. Odgovore na pitanja o poziciji g. Škugora u INA-i treba dati INA, a ne vlada, čije su službe pri Ministarstvu finansija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu”, tvrdi Plenković čovjek za odnose s javnošću.

Ipak, postoji barem jedna fotografija na kojoj su Damir Škugor i Andrej Plenković zajedno pozirali. Po svemu sudeći, nastala je 2015. godine u zagrebačkom Hypo Centru na skupu podrške tadašnjoj HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu RH, Kolindi Grabar-Kitarović.

Fotografiju je na Facebooku 13. januara 2015. godine objavila Koralja Marušić, koja je članica HDZ-a.

Komentariši