Izetbegović: Blokirali ste sve i sad vam je kriva Turković jer je branila BiH

Izetbegović: Blokirali ste sve i sad vam je kriva Turković jer je branila BiH

Foto: Vijesti.ba

Znate dobro šta ste radili i da ste to radili namjerno poručio je Izetbegović predstavnicima HDZ-a i SNSD-a …

Nakon optužbi predstavnika HDZ-a BiH i SNSD-a da je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, vodeći vanjsku politiku BiH, predstavljala „samo jedan narod“, a ne „sva tri konstitutivna naroda“, reagovao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

– Sve je napamet. Kada tražite da se neko smijeni, budite vrlo konkretni. Ja nisam čuo ništa konkretno, šta je to Bisera Turković uradila da bi bila smijenjena. Gdje je prekršila zakon, gdje je prekršila strategiju, gdje je prekršila Ustav i tako dalje. Da imate nešto konkretno, kazali biste to. Ne biste ovako paušalne apstrakcije iznosili – kazao je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović na tvrdnje inicijatora smjene Bisere Turković da „nije pratila ono što je Dom naroda tražio od nje“

– Ovo tijelo, Dom naroda, koje je najveću blokadu priredilo BiH, namjerno da je podriva, koje nije htjelo da usvoji Budžet, koje nije htjelo da podrži NATO put BiH definisan strategijama, koje je kočilo i zaustavljalo evropski put BiH. Danas smo na jedvite jade jedan od tih zakona uspjeli da usvojimo. Znate dobro šta ste radili i da ste to radili namjerno. I znate dobro ko je šef svega toga bio. I onda je kriva jedna ministrica što se tome suprostavljala, što je branila BiH. Svaka joj čast. Ja joj čestitam još jednom – poručio je Izetbegović.

(Vijesti.ba)

Komentariši