Novi detalji mafijaške likvidacije

Novi detalji mafijaške likvidacije

Foto: Pixsell

Ubijeni Goran Vlaović s društvom je partijao po klubovima gdje su ih tretirali kao VIP goste.

Cijelo vrijeme pratio ga je ubica, piše u nedjelju Jutarnji list donoseći nepoznate detalje nedavne mafijaške likvidacije na Pagu.

Crnogorca Vlaovića je likvidirao ljevoruki ubica. Duško Tanasković, 28-godišnjak iz Kragujevca kojeg je crnogorska policija tražila zbog pomaganja ubici Milića Šakovića 17. juna u Budvi, također je imao pomagača. Vjerovatno ga je čekao nedaleko od noćnog kluba Noe.

Ali, ubica je napravio kobnu grešku. Želio se valjda uvjeriti je li likvidirao žrtvu i to je bilo ključno da ga očevici ubistva “markiraju” i zajedno sa zaštitarima odvedu tačno u ruke policiji.

Očevici ubistva koje je smjestilo Hrvatsku na kartu krvoločnih obračuna dvaju najjačih mafijaških klanova na prostoru jugoistočne Europe za Nedjeljni svjedoče da je ljevoruki ubica nekoliko trenutaka prije hapšenja pokušao razbiti mobitel udarajući njime o kamen.

U ratu crnogorskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, dosad je ubijeno više od 40 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaoviću, ali ima najava da ovo nije bila i zadnja likvidacija u Hrvatskoj. Naime, na to ukazuju i interni dokumenti i crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije.

Osim hrvatske tajne službe koja upozorava na opasnost od tih skupina i crnogorska policija u svom javno objavljenom dokumentu upozorava da one ne prezaju od likvidacija, pri čemu nisu isključene i kolateralne žrtve.

BIA, srbijanska tajna služba, pak u svom materijalu navodi da je “okidač” za sukob i podjelu nekad jednog škaljarskog klana bio sukob oko preraspodjele novca od droge.

Obračuni se protežu i izvan regije pa su tako pripadnici obaju klanova likvidirani u Španiji, Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj i Grčkoj. Radoja Zvicera, označenog kao vođu kavačkog klana, pokušali su likvidirati u Kijevu, piše novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš.


(Vijesti.ba / Hina)

Komentariši