Mujanović: Francuska ima više košarkaša nego mi stanovnika, ali mi imamo srce

Autor:Semir Mustafić 28. avg 2022

Izvor: N1

Jusuf Nurkić po završetku utakmice uputio se prema tribinama i poklonio dres sa utakmice za pamćenje ikoni ženske košarke – našoj legendi Raziji Mujanović. Bosanskohercegovačka košarkaška ikona komentirala je potez Nurkića i igru Zmajeva protiv Francuza.

Veliki broj navijača pomogao je košarkaškoj reprezentaciji BiH da “sruši” veliku Francusku u dvorani Mirza Delibašić.

“Pogotovo poslije utakmice u Crnoj Gori koju smo izgubili, svi su govorili dolaze Francuzi, nemamo šanse. Navijači moraju da shvate, svaka utakmica je drugačija. Momci su pokazali kvalitet, volju i želju” navela je Mujanović za N1.

“Zaista sam bila iznenađena kada je Jusuf prišao da mi poklonio dres. To sam emotivno doživjela i nisam znala da će on prići. Sigurno da mi mnogo znači u mojoj kolekciji priznanja. Sigurno da i njemu to znači, zbog poštovanje prema meni. Bez obzira što sam ja starija, ja poštujem Jusufa kao velikog igrača i čovjeka” kazala je članica FIBA-ine Kuće slavnih.

Priznanje svim košarkašima odala je legendarna Raza, zbog truda i zalaganja koje u sportu uvijek dođe na naplatu.

“Francuska ima toliko košarkaška na popisu u državi, da mi nemamo ni blizu toliko stanovnika. Ali ipak srce koje naši igrači imaju to niko nema. To se pokazalo. I naravno kada ostavite srce na teren, sigurno da rezultat bude na našoj strani. Ako budu momci igrali kao sinoć protiv Francuske, sigurna sam da će napraviti iznenađenje na Eurobasektu” objašnjava tim menadžerica ženske košarkaške reprezentacije.

Komentariši