SULJAGIĆ SARKASTIČNO PORUČIO AMERIČKOM AMBASADORU: “Nećemo vas ostaviti Rusiji, ali ćemo se pobrinuti da vas Hrvatska drži u bantustanu rezervisanom za muslimane!”

“Nećemo vas ostaviti Rusiji, koja do vas ne može ni dobaciti, ali ćemo se zato pobrinuti da vas Hrvatska, koja je držala koncentracione logore u vašoj zemlji pune vaših sunarodnika, kolonizira i zauvijek drži u bantustanu rezervisanom za muslimane”, poručio je sarkastično Suljagić.Ilustracija: SB

Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy u intervju za Radio Slobodna Evropa, između ostalog, komentarisao je politiku Rusije prema našoj zemlji i poziciju SAD-a.

Ambasador je naglasio da je privrženost SAD-a Bosni i Hercegovini trajna.

“Želim podsjetiti na ono što je rekao sekretar Blinken (Anthony) u svom svjedočenju pred Kongresom. Mi ne odlazimo, nećemo nestati, održaćemo svoje međunarodno prisustvo ovdje, i naše međunarodno vojno prisustvo. Mislim da je to veoma važno uzeti u obzir kada se procjenjuje sigurnosno stanje ovdje”, rekao je Murphy.

Dodao je da SAD i EU neće ostaviti BiH Rusiji. “To neće biti ishod ovdje”, rekao je Murphy.

Na ove riječi američkog ambasadora osvrnuo se večeras na svom Twitter profilu Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

“Nećemo vas ostaviti Rusiji, koja do vas ne može ni dobaciti, ali ćemo se zato pobrinuti da vas Hrvatska, koja je držala koncentracione logore u vašoj zemlji pune vaših sunarodnika, kolonizira i zauvijek drži u bantustanu rezervisanom za muslimane”, poručio je sarkastično Suljagić.

Komentariši