DA LI JE IMENOVANJE SUDIJA USTAVNOG SUDA ČAVARINO BACANJE PRAŠINE U OČI?

Marinko Čavara imenovao je sudije Ustavnog suda Federacije nakon što je završio na američkoj crnoj listi, između ostalog, i zbog opstrukcija u imenovanju sudija.

Međutim, postupa li Čavara po zakonu, veliko je pitanje. Potpredsjednik Američko evropske alijanse, Reuf Bajrović, kaže da je ovo bacanje prašine u oči.

  • Čavarina odluka je klasična prevara građana BiH jer on na sebe preuzima ulogu Suda i komisije koja je trebala da napravi listu koju je on donio. Radi se o dvostrukom kršenju zakona. Ovdje se stvara kontekst da Schmidt koji namjerava da donese odluku koja je direktno po nalogu HDZ-a da ima navodno neku vrstu isprike za ono što će uraditi jer će se Čavarini potezi koji su nezakoniti proglasiti nekim korakom , ustupkom HDZ-a prema bosanskoj strani. Ovdje treba vrlo jasno naglasiti da je čavara ovo uradio u dogovoru sa Šmitom i uradio je onako kako odgovara HDZ-u jer sama lista sadrži ljude koji su bliski HDZ-u i kada pogledate ko su ti njegovi navodne sudije Ustavnog suda. To su ljudi koji godinama imaju razumjevanja prema stavovima HDZ-a i on želi da ih postavi kako bi i dalje radili kako HDZ-u odgovara, kazao je Bajrović.

Pogledajte video OVDJE.

Komentariši