SBB: Skandalozna odluka Dodika da odbije agreman za njemačkog ambasadora

SBB: Skandalozna odluka Dodika da odbije agreman za njemačkog ambasadora

Foto: Vijesti.ba

Odluka Milorada Dodika da odbije agreman za novog njemačkog ambasadora u BiH još jedan je skandal u režiji političara koji godinama potkopava stabilnost države BiH i minira njen euroatlantski put, navode iz SBB-a.

– Još gore, Dodik svojim potezom konfrontira BiH sa najmoćnijom zemljom Europske unije, zemljom iz koje dolaze milionske investicije i ekonomska podrška u BiH. Njemačka je, također, naš najvažniji vanjskotrgovinski partner i privredna lokomotiva Evrope, u kojoj su posao našle storine hiljada državljana BiH, poručuju iz SBB i dodaju:

– Savez za bolju budućnost BiH smatra da Dodikovo glasanje u Predsjedništvu BiH protiv novog njemačkog diplomate još jednom potvrđuje našu tezu da nije dovoljno u kolektivnom šefu države imati odnos snaga dva naprema jedan. Svjedoci smo da Dodik koristi svaku priliku da pokaže da je zbog vlastitih separatističkih ideja spreman blokirati svaki pozitivni process i napredak u BiH. Zato je jedino rješenje da u novom sazivu Predsjedništva BiH bude tri naprema nula za BiH, jer samo takav omjer garantira naš evropski put.

(Vijesti.ba)

Komentariši