“PREDANOST I GARANCIJA SIGURNOSTI”: NATO-ov bombarder letio iznad BiH

Dva američka vojna zrakoplova nadletjet će u ponedjeljak Dubrovnik, u okviru kampanje nad zračnim prostorom nekoliko zemalja jugoistočne Europe kojom se želi istaknuti “predanost” koju Sjedinjene Države, zajedno s članicama NATO-a pružaju iz pozadine ratu u Ukrajini, objavilo je američko zapovjedništvo.Foto: Pixabay

U saopćenju vojske stoji da će u ponedjeljak poslijepodne britanski bombarderi B-52 Stratofortress preletjeti u niskom letu neke gradove jugoistočne Europe.

“Avioni će oko 14:35 nadletjeti glavni gradi Sjeverne Makedonije, Skoplje te potom Skenderbegov trg u središtu glavnog grada Albanije, Tirane. Nakon toga će letjeti iznad crnogorske obale te će oko 15:10 po lokalnom vremenu nadletjeti zračni prostor iznad Dubrovnika”.

Međutim, kako prikazuje stranica specijalizovana za praćenje letova zrakoplova Flightradar24, bombarder B-52 Stratofortress već je preletio Bosnu i Hercegovinu, a let je završio u Mađarskoj.

“Svrha svakog preleta je iskazati predanost i garancija sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država svojim NATO saveznicima i partnerima koji se nalaze u jugoistočnoj Europi”, dok rat u Ukrajini ulazi u sedmi mjesec s malo nade za skoro postizanje mira.

(N1) 

Komentariši