Vulin s Lavrovom u Moskvi: Srbija jedina u Evropi nije dio antiruske histerije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je rekao šefu ruske diplomatije kako Srbija ‘ne zaboravlja vekovno bratstvo’ dvije zemlje.

Aleksandar Vulin: Srbija je samostalna i nezavisna država, koja sama bira svoje prijatelje (EPA)

22 Aug 2022

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj posjeti Moskvi, sastao se u ponedjeljak s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Vulin je istakao da Srbija “ne zaboravlja vekovno bratstvo” i da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i “nije postala dio antiruske histerije”, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, prenosi Tanjug.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova poručio je da je Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši zahvalnost Ruskoj Federaciji na dosljednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju države Kosovo.https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.526.0_en.html#goog_1242563152Play VideoDužina videa 03 minutes 27 seconds03:27Vulin s Lavrovom u Moskvi: Poruke o snažnim vezama i podršci

Rusija nastavlja pružati podršku Srbiji

Vulin je istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država, koja sama bira svoje prijatelje.

Naglasio je da žali što je Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena posjeta Beogradu u junu, istakavši da su zabranom dolaska ruskog ministra u zvaničnu posjetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije istakao je da će Moskva nastaviti pružati podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne cjelovitosti.

Vulin je istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je, na poziv predsjednika Srbije  Aleksandra Vučića, 2015. godine spriječio donošenje britanske rezolucije o genocidu počinjenom u Srebrenici u Ujedinjenim narodima.IZVOR: AGENCIJE

Komentariši