Jandroković poručio Srbiji: Razmislite što radite

Jandroković poručio Srbiji: Razmislite što radite

Foto: Agencije

Predsjednik sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na posljednjem danu 47. Trke na prstenac te je tom prilikom dao izjavu za medije.

“To su Vučićeva posla, ništa nije naučio iz povijesti i to ne pridonosi poboljšanju naših bilateralnih odnosa”, kazao je Jandroković komentirajući optužnicu protiv hrvatskih pilota. Dodao je da Srbija ima niz problema s kojih želi skrenuti pažnju optužnicom, prenosi N1.

“Srbija ima puno problema – probleme oko Kosova, hoće li na rusku ili zapadnu stranu, i onda koristi ove situacije da bi skretala pozornost sa svojih problema”, dodao je. “Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite”, poručio je predsjednik sabora.

Dodao je će Hrvatska zaštititi pilote. “Smatramo da je optužnica pravno neutemeljena. Povući ćemo sve korake kako bismo zaštitili naše građane.”

Osvrnuo se i na pregovore oko pristupanja Srbije u EU. “Hrvatska će koristiti pregovore kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerirati. Ako žele prema Europskoj uniji, moraju se europski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu”, rekao je Jandroković.

(Vijesti.ba)

Komentariši