VELJIN KOLJAČ U NAJVEĆOJ TAJNOSTI PREBAČEN NA SIGURNO: SVJEDOKE-SARADNIKE ČUVAJU NA TAJNIM LOKACIJAMA

Trojica pripadnika klana Belivuk-Miljković koji su pristali da za manje kazne ispričaju sve što znaju o zločinima premješteni na bezbjedno i pod danonoćnim su nadzorom policije.

Trojica pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su pristali da za blaže kazne zatvora priznaju i ispričaju sve što znaju o zločinima jedne od najsurovijih kriminalnih grupa u regionu sklonjeni su na sigurnu lokaciju zbog straha da bi u zatvoru, ali i na slobodi, mogli da budu mete pripadnika klana koji su i dalje na slobodi! Podsjetimo, o zločinima klana do sada su progovorili Bojan Hrvatin, kum Marka Miljkovića Nikola Spasojević, kao i najodaniji vojnik Belivuka i Miljkovića Srđan Lalić.

RIJEŠILI ZLOČINE

  • Dosad je uhapšeno tridesetak pripadnika ove kriminalne grupe koja je blisko sarađivala s kavačkim klanom. Međutim, i dalje se radi na identifikaciji, ali i prikupljanju dokazi protiv njihovih saradnika kojima još uvijek nisu stavljene lisice na ruke. Poznato je i da je vođa “kavčana” Radoje Zvicer, s kojim bliskost Belivuk i Miljković nisu ni pokušavali da sakriju, i dalje na slobodi, iako je za njim raspisana potjernica – objašnjava sagovornik Kurira.

Kako kaže, posljednji u nizu kome je obezbjeđena zaštita, Lalić, odmah je sklonjen na “sigurnu lokaciju” i o njegovoj bezbjednosti brine policija.

  • Zahvaljujući svjedocima-saradnicima u potpunosti su sklopljeni mozaici zločina koje je ova kriminalna grupa činila. Kad su im najbliži saradnici okrenuli leđa, Belivuk i Miljković su im čak i u sudnici dobacivali, nazivali ih pogrdnim imenima, a niko ne želi ni da pomisli šta bi poželjeli da im se desi kad bi mogli da dođu do njih.

Prema njegovim riječima, svjedoci-saradnici se čuvaju na tajnim lokacijama.

  • Oni ne izlaze iz pritvora da slobodno šetaju i kreću se gdje žele. Neprekidno su pod nadzorom i budnim okom policajaca koji brinu o njihovoj bezbjednosti. Bez njihove saglasnosti ne mogu da odu čak ni u sud – kaže on i objašnjava da su svjedoci-saradnici u obavezi da budu dostupni sudu, odnosno tužilaštvu, jer u svakom trenutku mogu da budu pozvani da dopune svoje iskaze.
  • Čak i kad sud šalje pozive za suđenja, u obavezi je da obavijesti MUP, Jedinicu za zaštitu svjedoka, da nekoga od njih dovede u Ustaničku ulicu – dodaje on i objašnjava da samo mali broj ljudi, upravo iz razloga bezbjednosti, zna gdje se svjedoci-saradnici nalaze.

Kako navodi, ni svjedoci-saradnici, to jest okrivljeni koji su s tužilaštvom sklopili sporazume da svjedoče za blaže kazne, ne smiju da odaju prijateljima i poznanicima lokacije.

Komentariši