NAJBOLJI PRIMJER STOLJETNE TOLERANCIJE : KATOLICI I MUSLIMANI ZAJEDNIČKI IZGRADILI DŽAMIJU KOD TOMISLAVGRADA

Nedaleko od Tomislavgrada u srijedu je otvorena džamija čiju su izgradnju zajednički financirali lokalni muslimani i katolici, što je suprotno neskladu i prepirkama između političkih predstavnika Bošnjaka i Hrvata. Džamija u mjestu Dilaveri izgrađena je 2020. godine, ali je otvorenje odgođeno zbog epidemije koronavirusa.

Zajednički su je svojim donacijama financirali katolici i muslimani, nakon što su na isti način ranije izgradili katoličku crkvu nedaleko od tog mjesta, rekli su organizatori. O tome su na svečanom otvaranju govorili predsjednik vlade Kantona 10 Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić i gvardijan franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sreten Ćurčić.

Dilaveri su primjer stoljetne tolerancije i međusobnog pomaganja tamošnje hrvatske, uglavnom katoličke i bošnjačke muslimanske zajednice. To je posve suprotno od javno stvorenog nepovjerenja, pa čak i mržnje koja je posebno izražena na društvenim mrežama i u istupima političara iz dva naroda koja se posebno pojačala uoči Općih izbora u listopadu koji će se održati u našoj zemlji. 

(Kliker.info-Hina)

Komentariši