Kurti: Kada u Srbiji govore o nasilju, govore o sebi

Kurti: Kada u Srbiji govore o nasilju, govore o sebi

Foto: Agencije

Kosovski premijer Albin Kurti kazao je danas, komentirajući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako se na Kosovu pripremaju likvidacije Srba, da takve izjave govore “o njima i njihovoj mašti i planovima, a ne o Kosovu”.

“Prije svega, na osnovi pobjede iz veljače prošle godine, ja sam premijer nade i napretka, dok u Srbiji imate predsjednika straha i prijetnje. Kada u Srbiji govore o nasilju, govore o sebi, ne govore o našoj republici, o nama govore naše institucije”, rekao je Kurti, prenosi Beta.

Kako je naveo, postoje autokrate koje brine primjer Kosova, “gdje kvalitetna demokracija i ekonomski razvoj idu zajedno te dodao da je Kosovo za dugoročni mir i stabilnost.

“Prvi kolovoz je trebao biti potpuno miran dan, ali 31. srpnja barikade su podigli ljudi koje su poticale i organizirale i financirale paralelne strukture koje su postale kriminalne bande. Tako da kada oni govore, govore o sebi, mi smo za dugoročni mir i stabilnost i trebamo štiti ne samo suverenitet i teritorijalni integritet, već i demokraciju, vladavinu prava, i nikada ne zaboraviti napredak”, rekao je Kurti.

(Vijesti.ba / Fena)

Komentariši