VUČIĆEVOM POLITIČKOM ANALITIČARU NEBOJŠI KRSTIĆU NISU DOBRO SJELE PORUKE IZ KNINA: “Poslije današnjeg dana, Srbi u BiH treba da snažno podrže Bošnjake u nemijenjanju izbornog zakona”

Kako god, komšije i susjedi ne mogu bez pominjanja Bosne i Hercegovine, a naročito su im zanimljive teme zakoni koji se donose u Bosni i Hercegovini i primjenjuju u našoj zemlji. Kakve veze imaju izjave o “Oluji” i sama “Oluja” s izbornim zakonom i šta to Srbi, kako to voli reći Krstić, trebaju da podrže ili ne podrže u vezi s Izbornim i drugim zakonima znaju samo Aleksandar Vučić, te njegovi analitiičari koji iz dana u dan bjesomučno po režimskim televizijama mute bistru vodu i petljaju se tamo gdje im nije mjesto.Nebojša Krstić

Srbijanskom političkom analitičaru i stručnjaku za marketing Nebojši Krstiću nisu dobro „sjele“ izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i premijera te zemlje Andreja Plenkovića prilikom današnjeg obilježavanja 27. godišnjice vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

Ovaj nekadašnji savjetnik bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, a današnji provučićevski analitičar je tim povodom na Twitteru napisao:

„Posle današnjeg dana, Srbi u BiH treba da snažno podrže Bošnjake u nemenjanju izbornog zakona. Do juče sam mislio da treba obrnuto, ali danas su me Milanović, Josipović i biskupi-satanisti uverili da grešim.“

Ne znamo, odakle je Krstić „izvukao“ Josipovića, ali pretpostavljamo da je mislio na Plenkovića i Milanovića.

Uglavnom, koje su to poruke koje su odaslali Milanović i Plenković, a koje se nisu svidjele Krstiću?

Milanović je kazao da je za odlazak Srba iz Hrvatske kriva glupost srpskog vodstva.

Govoreći o “Oluji” i odlasku velikog broja građana srpske nacionalnosti iz Hrvatske, Milanović je rekao kako to jest ljudska tragedija, ali je toj tragediji prethodila “ljudska pohlepa i glupost vlastodržaca u Beogradu, kratkovidnost i oholost onih koji u dane prije Oluje nisu htjeli pristati na plan Z4”.

Podsjetio je da taj plan međunarodne zajednice nije bio povoljan za Hrvatsku, no hrvatsko vodstvo ga je krajem jula 1995. bilo spremno prihvatiti iako bi za taj potez bilo kritizirano.

Rekao je da se vojska bosanskih Srba nije predala, nego ju je slomila Hrvatska vojska. 

“Ne samo da nam nije rečeno ni hvala nego nas se i danas sumnjiči kao okupatore i tipove loših namjera”, rekao je.

A šta je rekao Plenković?

Plenković je poslao poruku Srbiji istaknuvši da će Hrvatska nastaviti raditi na miru, dobrosusjedstvu, stabilnosti i dijalogu, ali to očekuje i od svih svojih susjeda.

Poručio je da neće dopustiti da se dovodi u pitanje pravedan i legitiman karakter Domovinskog rata niti će prihvatiti da se optužuje “naše ratne heroje”.

“U posljednje vrijeme ponovno se pokušava Hrvatsku prokazivati lažnim, ali jalovim optužbama o protjerivanju srpskog stanovništva iz Hrvatske 1995., iako je poznato da ih je vodstvo pobunjenih Srba u suradnji s Beogradom prisililo na evakuaciju iz Hrvatske, što su i sami srpski pokajnici potvrdili u svojim iskazima u Haagu i potkrijepili dokumentima”, kaže Plenković. 

Neprihvatljive su najavljene optužnice iz Beograda protiv hrvatskih pilota i širenje jurisdikcije na teritorij drugih država. “Tim više što dolaze iz države iz koje je pokrenuta velikosrpska agresija na Hrvatsku i koja još uvijek ne pokazuje istinsku spremnost da prizna svoju odgovornost u tom zločinačkom pothvatu Miloševićevog režima”, poručio je.

Kako god, komšije i susjedi ne mogu bez pominjanja Bosne i Hercegovine, a naročito su im zanimljive teme zakoni koji se donose u Bosni i Hercegovini i primjenjuju u našoj zemlji. Kakve veze imaju izjave o “Oluji” i sama “Oluja” s izbornim zakonom i šta to Srbi, kako to voli reći Krstić, trebaju da podrže ili ne podrže u vezi s Izbornim i drugim zakonima znaju samo Aleksandar Vučić, te njegovi analitiičari koji iz dana u dan bjesomučno po režimskim televizijama mute bistru vodu i petljaju se tamo gdje im nije mjesto.

(“SB”)

Komentariši