POVODOM 97. GODIŠNJICE ROĐENJA: OD PONEDJELJKA DANI OTVORENIH VRATA U MUZEJU ‘ALIJA IZETBEGOVIĆ’

Admir Jamaković 05/08/2022 

Manifestacijom „Dani otvorenih vrata“ od 8. do 10. avgusta, Muzej „Alija Izetbegović“ u Sarajevu obilježava 97. godišnjicu rođenja Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, u prostoru Muzeja posjetioci će biti u prilici da pogledaju eksponate koji nisu dio stalne izložbene postavke. Ovogodišnja manifestacija „Dani otvorenih vrata“ je u znaku sporta.

  • Podstaknuti svjetskim uspjesima naših sportista, predstavljamo eksponate koji pokazuju odnos Alije Izetbegovića prema sportu, njegovo maksimalno uvažavanje sportista i sportskih rezultata kojim se Bosna i Hercegovina dokazuje da je ravnopravan partner i na svjetskim sportskim borilištima! Ovom prilikom biće predstavljena kolekcija sportskih priznanja/poklona od različitih sportskih organizacija, ali i pojedinaca zaslužnih za svjetski uspjeh u sportskim takmičenjima – navodi se na Facebook stranici Muzeja.

„Dani otvorenih vrata“ u Muzeju „Alija Izetbegović“ traju od 8. do 10. avgusta 2022. godine od 10 do 18 sati, uz besplatan ulaz. 

Komentariši