O nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića 19. avgusta

O nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića 19. avgusta

Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je za petak, 19. avgust, vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se poslanici izjašnjavati o Inicijativi o izglasavanju nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

Vanredna sjednica biće održana na zahtjev 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije – Liberalne partije (SDP-LP), Socijaldemokrata (SD) i Demokratske unije Albanaca (DUA).

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi u Skupštini potrebna je većina, odnosno 41 glas, što znači da će potpisnici inicijative morati da traže podršku još najmanje pet poslanika.

Inicijativa je uslijedila nakon što su ranije danas Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i premijer Dritan Abazović potpisali Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Te partije tvrde da je “ignorantskim postupanjem” Abazovića i stavljanjem odnosa sa SPC u prvi plan došlo do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende.

(Vijesti.ba / BHRT)

Komentariši