Plenkoviću je Izborni zakon i UZP važniji od žrtava Briševa!

Autor Edin Osmančević

Plenkoviću je Izborni zakon i UZP važniji od žrtava Briševa!

Foto: N1

Plenkoviću je mjesto danas trebalo biti u Briševu ako je već dolazio u BiH. Sa sobom je trebao povesti svu svoju secesionističku svitu da nešto nauče i pokažu pijetet prema nevinim hrvatskim civilnim žrtvama! Za službenu hrvatsku politiku su hrvatske žrtve u Briševu nevažne jer selo leži u  pogrešnom dijelu bh. teritorije, odnosno van takozvane Herceg-Bosne.Andrej Plenković u jurišu na Katoličku …hrvatskonebo.org

Kako bi izgledali ovi parlamentarni izbori da Plenković nije ukrao referendum? – narod.hr

ukrao referendum …narod.hr

plenkovic – Twitter Search / Twitter

plenkovic – Twitter Search / Twittertwitter.com

Bujica Z1TV YouTube Channel Analytics and Report – Powered by NoxInfluencer Mobile

autor: A K, karikatura savjest …savjest.com

Facebook

Facebookfacebook.com

Relax Portal – Andrej Plenković | Facebook

Relax Portal – Andrej Plenković | Facebookm.facebook.com

Plenkovic Cartoon” Mug by antonzun | Redbubble

Plenkovic Cartoon” Mug by antonzun …redbubble.com

Osnovna škola Braća Ribar Sisak – Naslovnica – Na izložbi karikatura “50+30=120” – Na izložbi karikatura “50+30=120”

karikatura “50 …os-braca-ribar-sk.skole.hr

Andrej Plenković – Wikipedia

Andrej Plenković – Wikipediaen.wikipedia.org

Andrej Plenković Photos – Andrej Plenković Picture Gallery – FamousFix

Andrej Plenković Picture Gallery …famousfix.com

Croatia's ruling HDZ party achieves biggest win in decades | Financial Times

Croatia's ruling HDZ party achieves …ft.com

Andrej Plenkovic – Bio, Age, Wiki, Facts and Family – in4fp.com

Andrej Plenkovic – Bio, Age, Wiki …infofamouspeople.com

Relax Portal – Andrej Plenković | Facebook

Relax Portal – Andrej Plenković | Facebookfacebook.com

Andrej Plenković Photo Gallery – FamousFix

Andrej Plenković Photo Gallery – FamousFixfamousfix.com

Andrej Plenković u jurišu na Katoličku crkvu –

Andrej Plenković u jurišu na Katoličku …hrvatskonebo.org

Kako bi izgledali ovi parlamentarni izbori da Plenković nije ukrao referendum? – narod.hr

ukrao referendum …narod.hr

plenkovic – Twitter Search / Twitter

plenkovic – Twitter Search / Twittertwitter.com

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boraviće danas 25 jula u Bosni i Hercegovini. Uz predsjednika hrvatske Vlade biće ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Kako je saopćeno iz njegovog ureda, Plenković će prvo posjetiti Mostar, gdje će posjetiti Biskupski ordinarijat i sastati se s monsinjorom Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjske i upraviteljem Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

Plenković će se potom sastati s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Indikativno je da nam u državu dolaze službeni predstavnici Republike Hrvatske, samo dan nakon povratka Visokog predstavnika iz Savezne republike Njemačke. Takođe je indikativno da nam se predstavnici susjednih država šeću po državi kad i gdje hoće, bez prethodno najavljene posjete stranih zvaničnika. Vrijeme, priroda i program posjete treba da budu predmet službene komunikacije i dogovora obe države na isti onaj način na koji je Republika Hrvatska to tražila od Vučića prilikom njegove najave posjete Jasenovcu.

Za mene nema dileme; Plenković i njegova vlada nastavljaju svoju perfidnu i podrivačku politiku prema BiH! Ako je i postojala službena komunikacija između dvije države postavlja se pitanje zašto i ko daje dozvolu za ulazak hrvatskim službenicima koji rade na podrivanju temelja naše države? Ovakve posjete hrvatskih službenika su česte i subverzivne prirode, baš kao i u ovom slučaju. Njihov cilj je usmjeren ka izmjenama Izbornog zakona, kako bi ohrabrili hrvatske secesioniste i lobiste da nastave sprovođenje ranije započetog plana udruženog zločinačkog poduhvata!

Zar se Plenković ne sramoti što svoju posjetu planira baš danas kada su na današnji dan 1992. godine smaknute čitave obitelji Briševa: Matanovića ukupno 13, Buzuka 10, Ivandića devetero, Marijana sedmero, Mlinara i Komljena po petero. Pokolj u Briševu, selu između Prijedora i Sanskog Mosta, počinili su pripadnici 5. Kozaračke brigade i 6. Krajiške brigade iz Sanskog Mosta, što je jedno od najmasovnijih stradanja Hrvata u jednom danu tokom proteklog rata na području Bosne i Hercegovine.

Riječ je o zaboravljenom zločinu koji su počinile srpske snage na početku rata nad ljudima koji uopće nisu imali veze s vojskom ili borbama. Ubijeni su bili poljoprivrednici ,seljaci, obični ljudi koje nije zanimala politika jer da su pratili što se događalo na bojištima širom BiH sigurno ne bi čekali kao janjad na milost i nemilost do zuba naoružanim srpskim brigadama. Prije ubistva gotovo sve žene su silovane, a muškarci masakrirani odsijecanjem noseva, spolnih organa, ušiju, te drugim neopisivim načinima mučenja.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović nikada nije otišao pokloniti se žrtvama zločina u Briševu. Danas, 30 godina poslije, preživjele stanovnike Briševa najviše boli šutnja hrvatskih medija i službene hrvatske politike u BiH.

Plenkoviću je mjesto danas trebalo biti u Briševu ako je već dolazio u BiH. Sa sobom je trebao povesti svu svoju secesionističku svitu da nešto nauče i pokažu pijetet prema nevinim hrvatskim civilnim žrtvama! Za službenu hrvatsku politiku su hrvatske žrtve u Briševu nevažne jer selo leži u  pogrešnom dijelu bh. teritorije, odnosno van takozvane Herceg-Bosne.

Komentariši