Srbijanski političar se izvinio zbog izjave o denacifikaciji Balkana

Srbijanski političar se izvinio zbog izjave o denacifikaciji Balkana

Foto: Vijesti.ba

Vladimir Đukanović, poslanik SNS u Skupštini Srbije, izvinio se javnosti nakon tvita da mu se “čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana”.

On je naveo da je bio “strašno neodgovorna osoba, da je tvit napisao “više u šali onako”, te da je napravio ogroman problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji.

“Ja sam dužan kompletno javnosti ovde da se izvinim. Bio sam strašno neodgovorna osoba. Prihvatam to. Napisao sam jedan tw više u šali onako, napravio sam veliki problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji zbog tvog tvita”, naveo je Đukanović za TV Pink.

On je rekao da prihvata odgovornost i da moramo sada potpuno da slušamo državno rukovodstvo.

“Moja strašna greška je moja neodgovornost. Moramo sad da budemo potpuno odgovorni, moramo da potpuno slušamo državno rukovodstvo i probamo da ne dođe do sukoba”, naveo je Đukanović, prenosi Nova.rs.

Njegov tvit izazvao je burne reakcije, a na njemu se nije zaustavio. On je potom napisao zbog čega se „krug dvojke plaši denacifikacije“.

„U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svijet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana. Razumijem to, oni su uvijek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svijetu srcu mili“, napisao je.

Izvini Aco, jbg , glup sam, nisam hteo, omaklo mi se! pic.twitter.com/WhIsNWv7DE— Brod Ludaka (@sergioni007) July 31, 2022

Podsjećamo, „denacifikaciju“ je Rusija iskoristila kao jedan od izgovora za vojnu invaziju na susjednu Ukrajinu.


(Vijesti.ba)

Komentariši