Putin i Vučić aktiviraju svoje ratne ajkule od Ukrajine do BiH, Crne Gore

Putin i Vučić aktiviraju svoje ratne ajkule od Ukrajine do BiH, Crne Gore

Foto: AgencijeAgencija DTT-NET:

Predsjednici Rusije i Srbije “aktiviraju svoje ratne ajkule“ od Ukrajine do Crne Gore, Kosova i Bosne …

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i njegov “zapadnobalkanski sluga” u Srbiji Aleksandar Vučić – bivši ministar propagande “kasapina Balkana” Slobodana Miloševića, “koordiniraju i spremaju da aktiviraju svoje ratne ajkule” na problematični region koji teži ka EU, navela su dva diplomatska izvora iz Brisela za novinsku agenciju DTT-NET.

Agencija se poziva i na još jedan izvor iz jedne države članice Unije, koji su tokom prošle nedjelje, pod uslovom anonimnosti, razgovarali sa novinarom ove agencije.

„Možda to javnosti izgleda nevjerovatno u ovom trenutku, ali naše skeniranje najnovijih dešavanja, naši analitičari i stratezi nas upozoravaju da je to jedna od najvjerovatnijih najnovijih opcija planiranja Putina i Vučića.

Milorad Dodik (lider bosanskohercegovačkih Srba) već čeka njegove instrukcije, ali nedavnim sukobima Bošnjaka i Hrvata ne žure da aktiviraju Dodika jer im Hrvati i Bošnjaci čine slučajnu ogromnu uslugu”, kazao je izvor iz Brisela za dtt-net.com.

“ Možda smo blizu najbolje vijesti koje joj svi želimo u ovom trenutku širom Evrope i svijeta: o završetku rata u Ukrajini. Ali tada bi sukob mogao biti delokalizovan i krenuti ka zapadnom Balkanu“, rekao je za dtt-net.com drugi izvor u ministarstvu vanjskih poslova jedne države članice, zahtevajući apsolutnu anonimnost i nespominjanje države iz koje dolazi.

(Vijesti.ba)

Komentariši