Peskov: Moskva podržava Srbiju, zahtjevi Kosova su neosnovani

Peskov: Moskva podržava Srbiju, zahtjevi Kosova su neosnovani

Dmitrij Peskov / Vijesti.ba

Kremlj je jutros izrazio podršku Beogradu, Rusija zahtjeve Kosova smatra neutemeljenima i podržava Beograd, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Apsolutno podržavamo Srbiju. Mi smo uz kosovske Srbe, smatramo da su to apsolutno nerazumni zahtjevi”, rekao je o odluci vlade Kosova da uvede zabranu ulaska na Kosovo s dokumentima Srbije.

Peskov je rekao da je pogoršanje sukoba za sada izbjegnuto.

“Ali ta je situacija samo odgođena za mjesec dana, tako da je vrlo važno pokazati razboritost sa svih strana”, dodao je Peskov, istaknuvši da se sva prava Srba moraju poštivati.

“Naravno, vjerujemo da one zemlje koje su priznale Kosovo i koje su jamci trebaju iskoristiti sav svoj utjecaj kako bi upozorile kosovske vlasti da ne poduzimaju bilo kakve nepromišljene korake koji bi mogli dovesti do daljnje eskalacije”, rekao je.

Peskov je odnose Rusije i Srbije nazvao savezničkima, vrlo iskrenima i vrlo dubokima te je rekao da će se oni i dalje razvijati.

“Moskva podržava konstruktivnu poziciju Beograda koju je najavio predsjednik Aleksandar Vučić”, nastavio jeć, prenosi Sky News.

U međuvremenu, moskovski zastupnik Vladimir Džabarov izjavio je za državnu agenciju RIA Novosti da će u slučaju zaoštravanja situacije oko Srbije, Rusija pomoći Beogradu bez izravnog sudjelovanja u sukobu te nije isključio moguću isporuku oružja Srbiji ako Beograd to zatraži.


(Vijesti.ba)

Komentariši