Član NS-a pisao članstvu: Neprincipijelnost i dvostruki aršini uzimaju danak

Član NS-a pisao članstvu: Neprincipijelnost i dvostruki aršini uzimaju danak

Foto: Vijesti.ba

Ovih dana i članstvo opozicionih partija, u ovom slučaju, Naše stranke, sve glasnije ukazuje na nepravilnosti i anomilije unutar same stranke koje snažno utiču na povjerneje birača i drastično odsupaju od proklamovanih ciljeva i principa za koje se zalažu.

U našu Redakciju tako je prisigla kopija dopisa koji je isatknuti član Naše stranke i dopredsjednik OV Ilidža, Redžo Lemezan uputio svim članovima Glavnog odbora naše stranke, sa inicijaivom za smjenu svih odgovornih za smrt djevojčice Džene Gadžun, bez obzira iz koje stranke dolazili:

– Drage članice i članovi Glavnog odbora NS,

Slučaj Džane Gažun duboko je potresao Bosnu i Hercegovinu, ali i širi region. Ovaj predmet već skoro godinu dana nema epilog.

Siguran sam da ćete se složiti samnom da Tužilaštvo nije uradilo svoj posao.

U sve su uključeni i neki istaknuti članovi Naše stranke.

Ne želim ulaziti u to da li su i u kojoj mjeri “krivi” i za šta. To treba biti posao nadležnih, za to stručnih i plaćenih organa ove države.

Ali, dok mi čekamo da se to desi, a pitanje je hoće li, kada će i kako, Naša stranka trpi posljedice. Kako vrijeme odmiče, one su sve veće.

Ako tome dodamo i neke druge slučajeve i situacije, onda moramo konstatirati da nismo u najboljoj poziciji za predstojeću izbornu utakmicu. A ona je već počela i sve je žešća.

Porodica male Džane s pravom traži kaznu. Oni znaju istinu, šta god da bilo ko od nas misli.

Smatram da je najmanje što možemo učiniti u ovoj situaciji, da porodici Gažun iskreno pružimo ruku, uputimo duboko izvinjenje i ponudimo svu moguću pomoć, u skladu s zakonima i propisima ove države, ali i Naše stranke. Put do toga je i da prethodno provedemo ovu našu inicijativu.

Dok se činjenice ne utvrde, naši istaknuti članovi trebaju odstupiti sa svih partijskih i funkcija u javnim preduzećim, odborima, upravama… gdje god da su, a tu su na osnovu toga što ih je Naša stranka predložila i postavila.

Pritisak porodice Gažun postaje iz dana u dan sve jači. Roditelji u ovakvim situacijama imaju pravo na sve.

Na ignoriranje slučaja nemamo pravo ni kao ljudi, ali ni kao Stranka koja se u nekim drugim slučajevima pokazala na visini zadatka.

Principijelno smo i potpuno ispravno stali uz porodicu Memić.

Je li se to naša principijelnost “istopila” kada se u slučaju druge porodice (a ne izjednačavam ova dva slučaja nipošto) pominju naši funkcioneri?

Ja mislim da nije i da neće!

Stoga, pozivam Vas da podržite moju inicijativu.

Pozivam i naše istaknute članove da se sami očituju i poduzmu jedino ispravne korake.

Razumijem težinu njihove situacije.

Ovakvim činom pomoći će i porodici Gažun, stranci, a pogotovo sebi!

Moramo pokazati principijelnost kakvu smo demonstrirali u slučaju Memić.

Redžo Lemezan je smogao snage za ljudsku reakciju, na potezu je predajednik Forto I organi Naše stranke.


(Vijesti.ba)

Komentariši