ZAHIRAGIĆ: NAROD KOJI JE PREŽIVIO GENOCID NEMA PRAVO DA BUDE NESPREMAN ZA BILO KOJI SCENARIJ

Nakon što je javnost burno reagirala na izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da će radnu snagu zamijeniti roboti, reagovao je i kantonalni zastupnik Haris Zahiragić.

On je naveo da je javnost izjavu prvog čovjeka SDA izvukla iz konteksta.

  • Veoma oštro reagovali su Dodik, Stevandić, Milanović, skoro svi političari iz domaće opozicije, mediji, ali i radikalni tabloidi iz regiona – prije svih iz Srbije… Reagovale su čak i iz OHR-a i međunarodne zajednice.  Svi su oni reagovali jer su dobro razumjeli šta je on mislio kada je spominjao to da smo se prebrojali i da će roboti – pa i oni leteći, morati poduprijeti Oružane snage Bosne i Hercegovine. Reagovale su i društvene mreže na sebi svojstven način, a na kojima su pojedini iskarikirali tu izjavu različitim slikama i montažama, na nekima se nalazim i ja “robotiziran”, ali to nije ništa strašno, šta više, neke su me baš iskreno nasmijale…  – naveo je Zahiragić.

Naveo je primjer letećeg robota u vidu bespilotnih letjelica Bayraktar TB2 koje proizvodi Republika Turska, a čiji je glavni inžinjer zet predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

  • Ti dronovi de facto su leteći roboti, a koji su odigrali najvažniju ulogu u dosadašnjoj odbrani Ukrajine od ruske agresije. Također, bili su presudni u vraćanju Nagorno-Karabaha od strane Azerbejdžana. Zbog toga tolika panika kod komšija koje nikada nisu odustali od ambicija podjele naše Domovine! Neka se ljuti ko hoće, ali narod koji je preživio genocid, nikada, a pogotovo u ovakvim okolnostima svjetskim, regionalnim i domaćim – kada svaki nitkov prijeti Državi i narodu, nema pravo da bude nespreman za bilo koji scenarij.
  • Ako sebi dopustimo da nas ista zmija ponovo ujede iz iste rupe, onda i nemamo pravo na državu! – poručio je Zahiragić.

Komentariši