BIH ISPRED SVIH! ZA SUTRA ZAKAZANI NOVI PROTESTI PRED OHR-OM

Novi protesti pred zgradom OHR-a zakazani su za srijedu, 27.7. u 13 sati.

U pozivu kojeg potpisuje prof.dr. Adamir Jerković stoji da traje ubrzano rastakanje države po nacionalnim šavovima i da je to prvi korak ka uvođenju trećeg entiteta i svojevrsna nagrada presuđenim politikama za počinjeni UZP.

Zato je simbolično na Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu pozvao na nove proteste na kojima bh. građani u što većem broju moraju reći “ne” podjelama.

  • Ne dolazite stranački podijeljeni nego udruženi državnim interesom. Ovo je posljednji trenutak za spas naše domovine. Oni žele da je ubiju! Ne dajmo BiH! Ne dozvolimo da šutnjom padne BiH. Pouzdajmo se u vlastite snage i imajmo stalno na umu Titove riječi koje je ostavio u amanet videći jasno zlokobnu prijetnju: “BiH ne može pripadati ni ovom ni onom, već narodima koji je od davnina nastanjuju. Uostalom, to njima nije niko poklonio već su to sami izborili u NOB-i u kojoj su masovno učestvovali.” Okupimo se sutra u 13 sati ispred OHR-a i protestvujmo. Ponesite zviždaljke bubnjeve i sve moguće rekvizite koje imate. Pljeskajte, vičite, izvikujte, skandirajte BiH, pjevajte pjesme koje afirmiraju zajedništvo naroda BiH. Ovo su sudbonosni dani za BiH. Molim vas prosljeđujte ovaj poziv svima koga znate. BOSNA ISPRED SVIH! – navedeno je u pozivu.

Komentariši