SPOMINJAO I DRGANA ČOVIĆA: Ivan Begić pozvao Andreja Plenkovića da se provozaju kroz hrvatska sela oko Banje Luke

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini.Ivan Begić

Bivši odbornik u Skupštini Banja Luke, Ivan Begić pozvao je premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića da u sklopu najavljene posjete Mostaru, Čitluku, Čapljini, Stocu i Ravnom posjeti Banja Luku i Prijedor.

Povodom vaše najavljene posjete Mostaru, Čitluku, Čapljini, Stocu i Ravnom izražavam najdublje gađenje budući da se to odvija kao pomoć najvećim neprijateljima Hrvata u Republici Srpskoj, a to je Vaš HDZ i Dragan Čović na njegovom čelu, a potom i Josip Jerković i Davor Čordaš, notorni kriminalci i zločinci” stoji u dopisu kojeg je Begić poslao premijeru Hrvatske.

Begić je pozvao Plenkovića da posjeti hrvatska naselja u gradovima Banja Luci i Prijedoru do kojih se kako tvrdi može stići samo zaprežnim kolima.

“Pozivam Vas da sutra iz Mostara dođete u moju Banjaluku i moj Prijedor i da Vas ja vozim Vašim službenim automobilom putevima u hrvatskim naseljima u ovim gradovima. Našim putevima, mogu proći samo konji i zaprežna vozila do mjesnih grobalja, gdje svi lagano zbog Vaše nebrige idemo,” zaključio je Begić u poruci.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini. Posjetit će nekoliko hercegovačkih gradova i sastati se sa Draganom Čovićem te vjerskim poglavarima. U delegaciji sa Plenkovićem će se nalaziti i četiri ministra hrvatske vlade.

Komentariši