Upravni odbor: Nadležni da iznađu trajno rješenje finansiranja BHRT-a

Upravni odbor: Nadležni da iznađu trajno rješenje finansiranja BHRT-a

Foto: Arhiv

Upravni odbor BHRT-a još jednom poziva državne institucije, sve mjerodavne i nadležne da se žurno uključe u rješavanje problema zbog kojih javnom medijskom servisu u BiH prijeti gašenje.

Samostalni sindikat je jučer održao prosvjed upozorenja, upitna je egzistencija više od 800 radnika i njihovih obitelji, a dosadašnji pokušaji menadžmenta na više adresa i institucija, da se postigne dogovor o deblokadi računa nisu uspjeli.

Čeka se ishod današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj će se razmatrati zastupnička inicijativa da Porezna uprava FBiH odblokira račun.

– Podsjećamo, BHRT je u ovakvu situaciju doveden zbog višemilionskih dugovanja entitetskih televizija. Ne poštuje se zakon koji su donijeli osnivači – državni parlament, ne plaća se i ne dijeli novac od RTV pretplate. Gašenjem javnog servisa BiH će ostati bez jedinog svjetla i glasa u europskoj razmjeni programa, te bez još jednog ispunjenog uvjeta za ulazak BiH u EU – navodi u saopćenju Upravni odbor BHRT-a.

Pozivaju na dogovor, rješavanje situacije i žurno djelovanje Parlamentarske skupštine BiH i Vijeće ministara BiH da pokrenu inicijative za iznalaženje trajnog rješenja financiranja BHRT-a i isplate dugovanja prema ovom emiteru.

– Bez javnog servisa BiH ne može biti funkcionalna država koja pretendira što prije biti dijelom europske obitelji. BHRT je uvijek bio glas razuma, profesionalizma i neovisnosti. Uključimo se, reagirajmo i pomozimo da to i ostane. Upravni odbor BHRT-a otvoren je za suradnju i dogovor kako bi se kriza što prije riješila, a javni servis počeo normalno funkcionirati – poručuju iz BHRT-a.


(Vijesti.ba / Fena)

Komentariši