NIKAD NE ZABORAVIMO! UDRUŽENJE RODITELJA UBIJENE DJECE OPKOLJENOG SARAJEVA DODIJELILO ZAHVALNICU HAYAT TV

Melina Rasidovic 28/03/2022

Stajali smo i stajat ćemo uz one koji zbog bola, koji ne prolazi ni tri decenije nakon agresije na BIH, utišaju.

Obilježavat ćemo važne datume i prenositi informacije čak i kada svi ostali zašute. Istinom, baš kao i trideset godina unazad, ustajat ćemo protiv onih koji negiraju, omalovažavaju, licitiraju sa brojem ubijenih u opkoljenom Sarajevu.

I zauvijek ćemo imati obavezu prema svima, posebice prema ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva. 1601 dijete. I dalje ćemo voditi računa o kulturi sjećanja i otvarati arhive istine, kada drugi počnu da manipuliraju.


Jer istinu živimo, po njoj radimo, na nju se oslanjamo.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hayat tv dobila je još jednu zahvalnicu upravo od Udruženja roditelji ubijene djece opkoljenog Sarajeva. Za tri decenije posvećenosti onome što nikada, ni po koju cijenu, ne smije stati na marginu sjećanja.

Alija Hodžić, potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva kazao je da je ovo Udruženje prepoznalo rad TV Hayat, najpoznatijeg brenda u BIH i dalje širom svijeta.

  • Takvo nešto nije se moglo preko noći stvoriti. Zar nije zadovoljstvo kad pogledate da je nekome na broju jedan Hayat. Udruženje roditelja je na sjednici UO donijelo odluku da ovoj televiziji dodijeli zahvalnicu za njen uspješan rad od 30 godina. Televizija koja još uvijek nije zabroavila šta se dogodilo u BiH. Još nikad nisu odustali da govore o tome, pogotovo za Udruženja roditelja ubijene djece. Mi nismo zaboravljeni! Postoji još neko ko se o nama brine. Ja nemam više nikoga, nemam djece. Imam samo suprugu i TV Hayat i meni je puno srce, znam nisam sam i moramo naprijed. Zato ovoj televiziji želim da bude još bolja jer svako od nas može još bolje – rekao je Hodžić.

Ističe da Hayat govori o svim bitnim datumima za odbranu grada Sarajeva, gdje su nevini civili stradali.

  • Svi se pojavljujete, stavljate to u eter. Vi pričate istinu i svi vide to, i mora se prepoznati sa ovakvim radom i ovakvom televizijom nikad se to neće zaboraviti. Kultura sjećanja će ostati – govori Hodžić.

Elvir Švrakić, generalni direktor Hayat televizije se zahvalio Udruženju roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92-95.

  • Čim pomenete djecu, to otvara velike emocije. 1.601 dijete u Sarajevu koje je stradalo ostavilo je iza sebe tugu i bol. To je najmanje 5.000 članova uže porodice i kod svih nas koji smo bili tu. Izgubiti dijete je nešto što je najteže, to kažu svi koji su izgubili. I ja sam izgubio mlade članove porodice i teško je govoriti o tome. Hvala što su proepznali, i u biti to je jedan od ciljeva naših, da pratimo rad udruženja i da se ne zaboravi – kaže Švrakić.

Ističe da je vrlo bitno da ne zaboravimo ono što se dešavalo, i da mlađe generacije znaju ko je to učinio.

Video pogledajte i OVDJE.

Komentariši