Osumnjičeni za ubistvo Bašića sprovedeni u Tužilaštvo RS

Osumnjičeni za ubistvo Bašića sprovedeni u Tužilaštvo RS

Foto: RTRS

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS večeras su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo, koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, sproveli dva lica inicijala A.M. i I.R. u Republičko javno tužilaštvo RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

RTRS nezvanično saznaje da su u Tužilaštvo sprovedeni Aleksandar Miljatović i Igor Repajić.

Lica A.M. i I.R. su lišena slobode dana 26. na 27. mart, u okviru istrage započete 21. marta ove godine, s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

“Aktivnosti su realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka”, saopšteno je ranije iz MUP-a RS.

Izvještajem je obuhvaćeno i lice D.R., koji je identifikovan kao organizator i naručilac krivičnog djela teško ubistvo, a kojeg su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet lišili slobode 23. marta 2022. godine u Prijedoru.

“Ovom licu je na prijedlog Tužilaštva BiH, od strane Suda BiH određen pritvor 24.marta 2022. godine. U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima”, navodi se u saopštenju.

MUP RS zahvaljuje se na saradnji i pomoći FBI-u, Europolu, policijama Srbije, Crne Gore, Njemačke, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Federalnoj upravi policije i MUP-u Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, MUP RS uhapsio je u subotu naveče Aleksandra Miljatovića iz Banjaluke pod sumnjom da je ubio Bašića. Kao organizator i nalogodavac osumnjičen je Dalibor Railić iz Prijedora kojem je Sud BiH prije nekoliko dana odredio jednomjesečni pritvor.


(Vijesti.ba / RTRS)

Komentariši