Uhapšeni naručioc i ubica: OSA ranije upozoravala MUP RS da je Bašiću ugrožen život

Uhapšeni naručioc i ubica: OSA ranije upozoravala MUP RS da je Bašiću ugrožen život

Foto: Agencije

Tokom pošle noći uhapšen je Mijatović, a Railić se nalazi u pritvoru Suda BiH.

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske, posebno odljeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala vodi istragu vezano za organizovanje i brutalno ubistvo načelnika sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašić. 

Kako saznaje BN, Dalibor Railić iz Prijedora se sumnjiči kao nalogodavacubistva Radenka Bašića, dok se Aleksandar MIjatović sumnjiči kao direktni izvršilac tog krivičnog djela teško ubistvo.

Dalibor Railić je lice koje je ranije osuđivano i lice koje sklono vršenju krivičnih djela, tako da je motiv za ubistvo načelnika Bašića samo njegov posao.

Kako saznajemo Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH je jos ranije dostavila saznanja MUP Republike Srpske vezano za ugroženost policijskog službenika Radenka Bašića.

Aleksandar Miljatović je 30. avgusta 2007. godine počinio teško ubistvo u Banja Luci i ubio Sašu Ilića zvanog Španac. Mijatović se nalazi na prijevremenom uslovnom otpustu i policija je bila u obavezi da prati njega na realizaciji uslovnog boravka na slobodi, tvrdi naš izvor.



(Vijesti.ba / RTVBN)

Komentariši